4.4.06

 

Veroehdotus

Torstaina kolahti postissa täkäläinen veroehdotus. Sisällöltään se vastasi suomalaista. Jonkun aikaa luettuani sitä älysin, että olen saamassa veronpalautusta.

Erona suomalaiseen ehdotukseen on, että se pitää joka tapauksessa palauttaa takaisin verottajalle, vaikkei mitään muuttaisikaan. Siinä tapauksessa kuittauksen voi tehdä myös tekstiviestillä. Mukana tuli myös tunnukset, joiden avulla veroehdotuksen voi tarkastaa netissä, tehdä tarvittavat muutokset ja palauttaa takaisin verottajalle. Mikäli verottaja saa ehdotuksen 2.5. mennessä, maksetaan mahdolliset veronpalautukset jo kesäkuussa tilille.

Ei hassumpi systeemi. Kesäkuuta odotellessa.

Comments:
Eilen illalla veroehdotusta korjaillessani rupesin kovasti kaipailemaan tasaveroa suomeenkin. Järkyttävä määrä erilaisia vähennyksiä, laskelmia, alijäämähyvityksiä ja ... hyi hitto. Kaikista tuloista sama vero eikä mitään järjettömiä vähennyslaskelmia. EVA:n tutkijan (nimi??) ehdottama 29%:n vero kaikilta antaisi ainakin meille suurin piirtein saman lopputuloksen kuin koko kuittirumba ja -samba.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?