30.3.06

 

Hassuja miljardöörejä

Tänään täyttää 80 vuotta Ikean perustaja Ingvar Kamprad. Tyhjästä aloittanut Kamprad on maailman neljänneksi rikkain ihminen. Mies on tunnettu yltiöpäisestä nuukuudestaan.

Toinen omaperäinen miljardööri on Tetra Pakin entinen omistaja Hans Rausing, joka niinikään täytti 80 viime viikolla. Tämä ukkeli ajelee rättisitikalla ja vaihtoi Mininsä 12 vuotta vanhaan Lada Nivaan.

Yhteistä molemmilla on, että asuvat kumpikin ulkomailla, Kamprad Sveitsissä ja Rausing Englannissa. Kumpikin on vielä tiukasti bisneksessä mukana. Kamprad ajelee Ikean ilmaisbusseilla myymälöihin ja tarkkailee asiakaskuntaa. Rausing taas seuraa elintarviketeollisuutta vierailemalla viikottain elintarvikeliikkeissä ja tuotantolaitoksissa. Lisäksi molemmat ovat osanneet hyödyntää Venäjän valtavan potentiaalin Neuvostoliiton romahdettua.

Aika velikultia.

Comments:
Joo-o... ei ostele pojat Tukholman yössä skumppapulloja.
 
Tjaa. Kuka skumppaa on ostanut?
 
Joo, mutta osaammehan me suomalisetkin olla bisneksessä mukana. Keskisen Vesahan tutkii ainakin nuorten naisasiakkaitten käyttäytymistä kameroillaan jo ihan pukukopeissa saakka. Parhaimman näköiset talutetaan Tuurin kartanoon ja Iltalehden lööppeihin. Lisäksi Keskinen ajaa harva se kuukausi valtion ilmaiskyydillä milloin Seinäjoelle, milloin mihinkin.

Nokian kallasvuo yritti säästää tulleissa ja Koneen Herlin osakekaupoissa. Taitaa olla tekniikkakysymys tuo nuukailu.

Ai niin, ja vaikka meillä ei ole vielä kovin montaa miljardööriyrittäjää, niin onhan meillä taustat kunnossa. Pohjanmaallakin yritettiin 80-luvulla kutoa mattoja joka autotallissa. Samoihiin aikoihin ison veden tuolla puolen parit tietokonenörtit värkkäsivät omia tuotoksiaan autotalleissaan. Mikähän niissä amerikan talleissa oli niin paljon parempaa? Tuotteiden laadulla menestys ei ainakaan selittyne. ;)
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?