24.1.06

 

Lattemammat

Täällä kahvilakulttuuri kukoistaa. Se on hyvä. Olen pyrkinyt kerran viikossa testaamaan yhden uuden kahvilan (tulokset julkaistaan lähiaikoina täällä). Useasti olen myös joutunut pyörähtämään takaisin, koska kahvila on ollut tupaten täynnä. Silmiin pistävää on ollut runsas lastenvaunujen määrä. Se ei sinänsä ole ollut syy, miksi olen kääntynyt pois. Useiden kahviloiden ovessa onkin lappu, jossa joko kerrotaan, kuinka monet lastenvaunut saa kahvilassa yhtä aikaa olla, tai lastenvaunut kehoitetaan jättämään suosiolla ulos. Kukaan ei ole vielä kehittänyt sellaista terästankoa kahvilan ulkopuolelle, johon kärryt saisi lukittua, ettei kukaan maahanmuuttaja tai muu kriminaali käy pöllimässä arvokkaita "Urban jungleja" tai "Emmaljungia" sillä aikaa kun lattemamma kahvittelee kanssasisarien kanssa.

Juuri luin lehdestä, että lattemammat ovat vallanneet tätä nykyä myös baarit, kiitos uuden tupakkalain. Etenkin kuppilat, joissa musiikki soi hiljaa tai sitä ei ole lainkaan ovat suosittuja. Tuohan se valinnan varaa äideille ja lisää bisnestä ravintoloille etenkin lounasajan jälkeen iltapäivälle ennen illan asiakkaita. Ja oppivat nuo "Tindrat" ja "Viggot" jo varhaisessa vaiheessa käymään baareissa.

Comments:
Hejsan!
Ihan mielenkiintoista siellä ruotsinmaalla tuo mammojen lajittelu. Yksi asia, mikä minua henk.koht. häiritsee aina silloin tällöin kahviloissa noissa mammoissa on imetys.
Ihan luonnollistahan sitä lasta on imettää ja ruokaahan sille on annettava, kun nälkä iskee, mutta onko silti pakko läväyttää sitä rintaa esille niin, että kaikki varmasti näkevät? Tästä on käyty jokin aika sitten iltapäivälehdissä keskusteluita, joissa (etenkin imettävät) äidit raivokkaasti puolustavat julkisilla paikoilla imettämistä ja julistavat sen autuutta ja luonnollisuutta. Henk.koht. haluan kuitenkin nauttia kahvini, pullani ja kahvikeskusteluni ilman omassa tai viereisissä pöydissä tapahtuvaa rintojen esittelyä ja lutkutusta. Kai sen imettämisenkin voi hoitaa hieman hienotunteisemmin ja muut ympärillä olevat ihmiset huomioon ottaen.
Oletko Wagner tohtinut tehdä tähän asiaan havaintoja lattemammojen keskuudessa?
 
Kyllä täällä se imettäminen on yhtä yleistä kuin Suomessa, mutta ei se ole minua toistaiseksi häirinnyt. Asiasta kirjoitteli joku nuori jannu myös kolumnissaan syksyllä. Kyllähän mammat siitä äläkän nosti.

Vauvojen toki pitää saada ruokaa, mutta kyllä myös imettämisessä on otettava muut ihmiset huomioon, kun yleisellä paikalla ollaan.
 
Kyllä tuo näytti tanskanmaallakin imetys onnistuvan ravintolassa. Oli se kuulemma äidistäkin ollut aluksi omituista, mutta kun kelit kylmeni syksyllä niin puistonpenkiltä oli pakko siirtyä sisätiloihin.
 
Joo, jos haluaa / ei halua nähdä imettämistä, niin Sanomatalon Väinö on / ei ole oikea paikka. :)
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?