31.1.06

 

Lasermies -- lasermannen

Tänään alkaa Suomen TV:ssä 6-osainen draama "Lasermies". Täällä se tuli syksyllä kolmessa osassa. Kyseessä on kertomus tyypistä, joka ampui yhtätoista maahanmuuttajalta näyttävää henkilöä 90-luvun alussa.

Erityisesti ajankuva lama-ajan Ruotsista, jolloin poliittinen ääriliike Ny demokrati oli voimissaan, on erittäin hyvä. Toinen mieleenpainuva seikka on täkäläisen poliisin jokseenkin huvittava toiminta rikosta selvitettäessä.

Suosittelen.

Comments:
Oho! Ohi meni tiistaina, kun Neloselta tuli dokumenttia läskeistä laspsista samaan aikaan. =)
Ruotsin poliisin toiminta tuntuu olevan melkoisen vakuuttavaa, jos kerran tuossakin tapauksessakin kuten Palmen murhatutkimuksissakin meni touhu puuhasteluksi. Taitaa sittenkin Kopps-elokuvalla olla todellisuus pohjaa.
Tosin eipä täällä Suomessakaan ihan putkeen mennyt esim. Bodomin tutkinnat..
 
Huomasin sen Lasermiehen kyllä ja katsoinkin - en paljon kotosalla nykyään muuta puuhaakaan kuin tuijotan tellyä. Taattua peruskamaa, ei hirveesti vielä sykähdyttänyt. Ruattalaisista snuteista en sano mitään, tai ehkä sittenkin.... siis onhan ne ihan eri rotua.
Mutta telkasta puheen ollen: näkyykö siellä päin Langalla (Wired, muistaakseni alkukielellä), tai Rome(HBO:n ja BBC:n yhteistuotantoa), tai Lostia? Wirediin koukutuin välittömästi, yksi kausi loppui mutta kohta tulee onneksi lisää. Rome on aika intressantti ja brutaali, mutta pakko katsoa myös. Lost sen sijaan saattaa olla ylimainostettu, yksi osa tosin vasta nähty. Mitäs muuta kiva teidän tv näyttää?
 
Lost tulee, en ole seurannut. Wired ei sano mitään. Romea on kovasti mainostettu, mutta se tulee Canal+:lta, joten ei näy. Olen ajatellut kirjoittaa täkläisestä tv-ohjelmatarjonnasta lähiaikoina.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?