10.11.05

 

Pukeutumisesta (toimisto)

Olen nyt reilun kuukauden seurannut paikallisten pukeutumista täällä toimistolla. Suurimmat erot ovat miesten pukeutumisessa Suomeen verrattuna. Täällä miesten vaateparsi on rennompi ja trendikkäämpi. Pukeutumiseen panostetaan selkeästi enemmän. Nuorilla muotifarkut, kauluspaita ja tähän aikaan neule tai/ja pikkutakki (samettia). Johtajatason miehillä on yleensä istuva puku (musta, liituraita, tumman sininen tai tumman harmaa), sininen, raidallinen tai ruudullinen kauluspaita sekä mustat ohutpohjaiset ja teräväkärkiset kengät. Ylimmällä johdolla on sitten joku hillitty kravatti kaulassa. Suorittavassa portaassa näkee kyllä jonkun verran niitä insinöörejä suorissa housuissaan tai chinoissa ja kauluspaita (ylänappi kiinni) tai poolopaita päällä.

Täältä puuttuu kokonaan se punakka ja tanakka eteläsuomalainen liikemies tyyliin Jarmo Kesämaa, jolla on lököttävät mustat housut, harmaat kengät, sininen liian pieni kauluspaita, 10 kiloa sitten hyvin istunut punainen pikkutakki sekä kaulassa tietenkin lasten tai vaimon isänpäivänä (1996) ostama sarjakuvakravatti. Jonkun verran täällä näkee vanhempia herrasmiehiä, joilla on sininen klubitakki, raidallinen paita, hillitty kravatti, golfausmatkalta hankittu rusketus sekä rotareiden rintaneula. Edellä mainittu tyyppi ei ole kovin yleinen täällä toimistolla, mutta jos menee Östermalmille pyörimään, niin siellä niitä on. Mutta se lienee toisen kirjoituksen paikka.

Kaiken kaikkiaan voisi yleistää, että täällä nuori väki pukeutuu samalla lailla kuin suomalaisissa mainostoimistoissa olen nähnyt pukeuduttavan.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?