10.10.05

 

Viikko takana

Auringonpaiste senkun jatkuu. Täällä ilmiötä kutsutaan "brittsommaren", Suomessa intiaanikesä. Tuo täkäläinen nimi tulee pyhästä Birgitasta, jonka nimipäivä oli viime perjantaina.

Ruotsalaiset ovat trendikkäitä, sanotaan. Ovathan ne, mutta kaikki samalla lailla. Suomalainen nuoriso on jotenkin originellimmalla tavalla trendikkäitä. Osa vaatepaarresta on ostettu kirpputorilta tai kaivettu isovanhempien tai vanhempien ullakolta. Täällä sen sijaan kaikilla on samanlaiset trendikkäät vaatteet ja ne on ostettu uutena, vaikka näyttävät ihan samoilta kuin suomalaisnuorten vaatteet.

Tällä hetkellä tukholmalaisnuorison univormu on vihreä tai ruskea maihinnousutakki, kapeat kuluneennäköiset farkut hivenen liian pitkillä lahkeilla ja tennarit. Hiusmuodissa pitkähkö yleisvaikutelma, jossa hiukset ovat näennäisen sekaiset ja valtoimenaan (oikeasti niitä hiuksia asetellaan vähän väliä, esimerkiksi ravintolan vessassa, huolella). Takatukkiakin vielä näkee, mutta oletan sen olevan jo ohimenevä ilmiö.

Pukeutumiskulttuurin pysyvä ilmiö lienee toppaliivit. Suomessa niitä näkee lähinnä suomenruotsalaisilla. Täällä jokaiselle on sellaiset. Ihan tyylikästä, mutta toimii mielestäni ainoastaan tyynellä ja aurinkoisella syys- tai kevätsäällä.

Kohta täytyykin lähteä lounaalle.

Comments:
Hej, hieno blogi!
Jotain kahvila-/baarikierrostyyppistä juttusarjaa olis hauska seurata (vrt. tannoiset geometreksen baarikeirros- ja opiskelijaruokalakierros -sarjat). Myös ruotsalaisten eroavaisuuksista suomalaisiin (tyyppiä säkerhet, läsk ja diskuteeraus) olis hauska lukea, toisaalta toki samanlaisuuksistakin.
 
Hienoa Teemu, olit tosi nopea. Rupean kyllä seuraamaan, jos vain suinkin ehdin. Varmaan kommentoinkin (you bet!). Silmäilin nyt pikaisesti, on mukava seurata miten sopeudut sikäläiseen ja mitä huomoioita teet.
 
Odotamme innnolla toppaliivi-takatukka-Wagneria...
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?