11.10.05

 

Verotoimistossa (osa 1)

Eli näin hankit ruotsalaisen henkilötunnuksen: Ennen muuttoa (edellisenä päivänä) kävin viemässä Helsingin maistraattiin muuttoilmoituksen ja pyysin "yhteispohjoismaisen muuttotodistuksen". Heti ensimmäisenä arkipäivänä eli viime viikon maanantaina menin paikalliseen Skatteverketin konttoriin. Otin jonotusnumeron teemalla "folkbokföring". Lyhyen jonotuksen jälkeen pääsin tiskille, jossa löin virkailijattaren käteen Suomesta saamani paperit ja passin. Täytin jonkun lomakkeen, taisi olla sikäläinen muuttoilmoitus, ja virkailija otti kopion passista. Homma oli sillä selvä -- lupasivat lähettää henkilötunnuksen postissa tuota pikaa. Heti seuraavana päivänä se olikin jo odottamassa eteisen lattialla, kun töistä palasin. Helppoa kuin maalinteko Mats Sundinille Suomea vastaan.

Seuraavassa osassa käsittelen kaiketi verokortin hankkimista.

Comments:
Edellä mainittu kirjoitus oli ensimmäinen sarjassa "lukijoiden toiveet". Aihetta oli toivonut nimimerkki "Eero". Toiveita on tullut jonkun verran ja lisää saa esittää.
 
Maistraatissa kannattaa olla varovainen, ettet liity vahingossa johonkin omituiseen seurakuntaan tms. Eräs kaverini erosi kirkosta kun haki Helsingin maistraatista todistusta HKL:lle...
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?