19.10.05

 

Sushia

Katukuvassa olen kiinnittänyt huomiota, että täällä on erityisen paljon sushi-paikkoja verrattuna Helsinkiin. Esimerkiksi kotikulmillani taitaa olla puolenkymmentä kuppilaa, joista suurin osa kyllä ihan pienenpieniä parin pöydän paikkoja, joilla bisnes taitaa pyöriä takeawayn varassa. Lukumääräisesti siis kaiketi yhtä paljon kuin Suomessa yleisempiä kebab- tai pizzapaikkoja. Sushiguidenissa on arvosteltu 121 sushi-paikkaa pelkästään Tukholmassa. Veikkaisin, että Helsingissä on niitä suuruusluokkaa 20. Lahdessa ei kaiketi yhtäkään. Täytyy joskus kokeilla, luulisi laadunkin olevan kohdallaan, jos kilpailua on noin paljon.

Comments:
Ei kai se keskimääräinen laatu mihinkään parane tarjonnan kasvaessa (vrt. pizza-kebab-puljut Stadissa)?

Mutta se on varmaan totta että kokeilemalla löytää kohtuuhintaisia huippupaikkoja, mikä lienee Suomessa mahdoton tehtävä... Valtuutan sushikenttätutkimuksen tehtäväksi tupareihin mennessä :)
 
Ensimmäinen sushi-testaus on nyt tehty. Kotikulmilla Sono sushissa kävin maanantaina (7.11.). Päivän sushi-annos piti sisällään kolme kala-juttua (lohta ja jotain muuta) ja viisi kasvissettiä. Hyvää oli. Maksoi 65 SEK (7 EUR). Asahi beer oli 30 SEK (3,20 EUR).
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?