21.10.05

 

Konttorilla

Tänään sataa. Ensimmäistä kertaa täällä ollessani. Kaisan ehdotuksesta tässä hieman kuvausta täkäläisestä konttorista.

Hagaporten on tämän toimiston nimi ja se sijaitsee Solnassa noin viisi kilometriä Tukholman keskustasta pohjoiseen Arlandan lentokentälle ja Uppsalaan vievän tien varrella. Tämä meidän osasto on talon ylimmässä kerroksessa. Meidän alapuolella istuva pääjohtaja käy kuulemma silloin tällöin täällä kiertelemässä.

Kalustus täällä on luonnollisesti modernia, etupäässä Ikeaa ja Martelaa. Helsingissä oli Artekia, Fritz Hansenia ja muita pohjoismaisia moderneja klassikoita. Tila on etupäässä avotoimistoa, joitakin huoneita johtajilla on, muttei meidän kerroksessa. Täällä on avotilaa ja neukkareita sekä pieni "puhelinkoppi", jossa kaksi ihmistä voi istua.

Kahviautomaatti on tietysti. Mukit ovat Höganäs keramikin tummanvihreitä kuppeja. Tuohon pikku keittiöön tulee joka päivä tuoreita sämpylöitä ja kerran viikossa pullia. Jääkaapissa on juustoa ja levitettä. Maanantaisin ja keskiviikkoisin tulee pari hedelmäkoria, joissa on omenoita, viinirypäleitä, päärynöitä, appelsiineja, banaaneita, mandariineja ja luumuja. Tuon hedelmätarjoilun toivoisin olevan yleisempää Suomessa. Perjantaisin on "fredagsgodis" eli iso malja täytetään irtokarkeilla, joita on laatikoissa tarvikevarastossa.

Ihmisten työpisteet on aika maltillisesti personoituja. Ainoastaan kuvat perheestä kertovat, kuka paikalla istuu. Yleisvaikutelma on ehkä siistimpi kuin Suomessa. Pysyvä olotila tuntuu olevan jatkuva hiljaisuus, ainakin täällä, koska kaikki matkustavat jatkuvasti. Mutta muutenkin, ei täällä kailoteta puhelimeen kovaan ääneen. Tai sitten mennään tuohon puhelinkoppiin, niin ei häiritä muita.

Comments:
Luksusta.
 
Kuulostaa tyylikkäältä (no okei Ikea versus Artek...:) ja etenkin kahvitarjoilut lisukkeineen hyvältä. Irtokarkkiperjantai olis ihana, mutta epäilemättä painonhallinnallisesti tuhoisa...;)

En ollut ennen kuullut tuosta Höganäs Keramikista, mutta kun katsoin linkin, niin tunnistin heti, että tollaisia toi yksi ruotsalainen adviseri (nainen tietenkin) tuliaisiksi egyptiläisille (Collection sarjaa), kertoi, että ovat suosittuja ja tunnettuja Ruotsissa.

Meillä on muuten hedelmäkori kerran viikkoon, aika iso, mutta tyhjenee päivässä, kun jengi hamstraa (varsinkin banaanit) omiin työpisteisiinsä loppuviikon tarpeiksi. :)
 
Mmmm: Sämpylöitä, pullia, hedelmiä, karkkia... (parhaalla Homer Simpson -imitaatiollani)

Mistä löytyisi joku tutkimus siitä, että hedelmät säästävät itsensä nopeasti takaisin säästyneissä sairaskuluissa? Siis omallekin pomolle näytettäväksi.
 
Jep. Tuota hedelmien hamstrausta saattaisi estää se, että hedelmiä on tarjolla riittävästi ja usein. Göteborgin ja Malmön toimistoilla on samanlaiset systeemit kuin täällä eli kyseessä ei ole mikään pääkonttorin etuoikeus. Tanskassa on tarjolla myös aamupalatarvikkeita.

Tässä kuva unelmakonttorista:
http://www.vasakronan.se/upload/Kontorsbarometern/Hogupplost_dromkonturet.jpg
 
http://www.vasakronan.se/upload/Kontorsbarometern/Hogupplost_dromkonturet.jpg
 
> http://www.vasakronan.se/upload/Kontorsbarometern/Hogupplost_dromkonturet.jpg

Onko se nyt jotain ruotsalaista tehokkuutta, että seitsenpäisestä henkilöstöstä vain kaksi tekee (laskutettavaa) työtä? ;)
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?